Dumle – kruthushunden

Hunden Fänrik hittar vägglössen

Hundar som jobbar, och som klarar jobbet mycket bättre än människor, imponerar på oss här i Kruthuset. Borderterriern Fänrik jobbar på Anticimex och han har nosat runt i Falun, Ludvika, Mora och Borlänge. Läs mer om hand bravader här.
(2017-10-24)

 

 

Hjälper forskarna

Näsa för skalbaggar

En golden retriever som lär sig hur de skyddsvärda läderbaggarna luktar kan hitta dem mycket snabbare än en människa. Hundmetoden riskerar inte heller att skada skalbaggarna och deras miljö. Läs hela artikeln från Vetenskapsradion här.
(2017-08-30)

 

Livsfarlig eller bara glad?!

Golden retrievern Dumle finns ofta i Kruthuset.

Lugn, ingen fara! Det finns faktiskt hundar som ler. En snabb googling visar att beteendet är mer vanligt bland vissa raser, till exempel hos golden retriever och dalmatiner, men det finns också hundar av andra raser som visar tänderna när de är riktigt glada.
(2017-08-29)

Mindre stress med hund på jobbet


Dumle, vår egen kontorshund.

En hund på jobbet bidrar inte bara till att minska stressen – den stimulerar också till bättre social interaktion. Hundar har en förmåga att göra oss människor lyckliga och gör oss bättre på att samarbeta. Det har också bevisats att de gör oss mindre stressade, berättar tidningen Veckans Affärer. Vi tror på varenda ord!

Läs hela artikeln här.

Annonser
%d bloggare gillar detta: